Comenzi telefonice 0765.385.323

Comenzi telefonice
0765.385.323

Recomandari pentru flori

Cum mentinem florile în viata o perioada cât mai lunga ?

Initial expunerii acestora într-un vas cu apa calduta(nu rece, deoarece se produce socul termic) în care am adaugat o cantitate foarte mica de zahar, florile trebuie curatate : se îndeparteaza toate frunzele, lastarii sau nodurile de pe tija pâna la nivelul la care tija este scufundata în apa din vas. Se taie oblic aproximativ 1 cm din tija pentru a se permite hidratarea optima a florii, dupa care florile sunt asezate în vasul dorit. Schimbarea apei se face dupa 2-3 zile, urmându-se etapele mai sus descrise. Nu uitati de temperatura camerei, florile rezista mai mult în spatii mai reci (în special trandafirii) si nu le expuneti direct în soare.

 
Cum revigorez trandafirii?
 
Trandafirii sunt flori foarte frumoase, dar si foarte sofisticate si pretentioase. Personal m-am temut de întretinerea acestora, pâna am învatat câteva trucuri: taierea oblica a tijei trebuie facuta direct sub apa (tija absoarbe aer, acesta nemaipermitând hidratarea florii). Un alt truc: scufundarea trandafirilor într-un vas înalt plin cu apa, pâna la nivelul florii si mentinerea lor astfel într-un spatiu racoros si întunecat.
 
 
De ce se altereaza apa în care sunt expuse florile?
 
În primul rând, atunci când cumparati flori, observati ca tija acestora sa fie puternica, nu moale, descompusa si cu miros neplacut. În acest caz florile sunt vechi, în consecinta nu vor mai trai mult.
Dupa taierea tijei aveti grija sa curatati toate frunzele, mugurii sau cioturile care sunt scufundate în apa. În apa trebuie sa stea doar tija dezgolita. Necuratarea tijei determina descompunerea si alterarea acestor frunze, noduri, muguri, raspândirea de bacterii si la nivelul florii, ceea ce duce la moartea ei în scurt timp
 
 
Toate florile prefera temperaturi scazute?
 
Nu. Florile exotice : anthurium, strelitzia, protea, heliconia, orhideea prefera temperaturi mai ridicate, aproximativ 26°C.

Aruncam gerberele si lalelele ofilite, cu floarea aplecata?
 
Nu. Un truc foarte simplu : strapungem cu un ac tija exact sub floare. Apoi taiem 1 cm din coada florii si o punem în apa proaspata. Lalelele si gerberele au tendinta de a-si pleca floarea atunci când nu se mai produce hidratarea, deoarece tija are acumulari de aer. Prin înteparea tijei aerul este eliminat, ceea ce permite hidratarea si revigorarea florii.
 
 
Ce facem cu staminele crinilor?
 
Cromatica staminelor crinilor este placuta, însa polenul lor poate produce patarea atât a florii, cât si a zonelor cu care acestea vin în contact. Ideal este sa le îndepartam când nu au ajuns înca la maturitate. Cel mai usor se face folosind o furculita, evitând astfel atât ruperea petalelor, cât si patarea mîinii.